İskandinavlar tarafından hayatımıza katılan Hygge’den sonra şimdi sıra scandi sense diyetinde! Dünyadaki en basit diyetlerden biri olduğu düşünülen ve hızla popüler olup yaygınlaşan İskandinav diyeti, özellikle Kuzey Avrupa ülkelerinde sıkça uygulanan, sağlıklı ve fazla yağlardan kurtulmaya yardımcı olan bir diyettir.
[the_ad id=”11861″]
Karbonhidratları, kalorileri ve yiyemeyeceğiniz şeylerin uzun listesini saymayı unutun. Zaten dengeli bir diyet ve egzersizin sağlıklı bir yaşam tarzının anahtarı olduğunu biliyoruz. Ama bazen hedefinize nasıl ulaşacağınıza dair küçük bir rehberliğe ihtiyacınız var.
Scandi sense diyeti, avuç içi porsiyonların ölçülmesini baz alarak ölçüm yapılan bir diyettir. Bu nedenle, avuç içinizle ölçtüğünüz porsiyonlarla kendinize dengeli bir tabak oluşturabiliyorsunuz.
Bu diyette ana kural; Her öğünde dört avuç yemek bulunmalıdır. Bir avuç protein + bir avuç karbonhidrat + iki avuç sebze + 1 tatlı kaşığı yağ.
Kalorileri sayma zorunda olmamanız bu diyeti sizin için pratik yapıyor, özellikle zamanınız olmadığı durumlarda kolay bir şekilde öğününüze karar vermeniz pratikleşiyor.
Scandi sense diyeti, beslenme danışmanı ve şimdi diyetisyen olan Suzy Wengel’in kendisi için geliştirdiği beslenme programından ortaya çıkmış ve popülerleşmşitir. Bu diyet mantıklı beslenme dürtüsünü baz almaktadır. Diyette teknik olarak yasaklanmış bir şey olmadığı için, biraz tatlı isterseniz kendi ince ayarınızı kendinizin oluşturmanız gerekiyor. Ufak bir kaçamak yapmak istediğiniz zaman öğününüzden karbonhidratı atlayarak dengeleme işlemini yapabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir:Ketonejik Diyet Nedir?
Scandi Sense Diyeti Planı
Sağlıklı beslenme ve basitliğin bir arada olduğu bu diyette, öğününüzü rahatlıkla kendiniz oluşturabilirsiniz. Tek yapmanız gereken dört avuç kuralını hatırlamak olacaktır. Bu kural baz alındığında, size fikir vermesi amacıyla örnek bir liste oluşturduk.
İskandinav Diyeti Planı;
Kahvaltı
Sebzeler : 2 avuç çeri domates ve 1 tane salatalık
Protein: 2 yumurta
Karbonhidrat: 1 dilim ekmek
Yağ (1 çay kaşığı): Ekmeğe yayılmış tereyağı
1 fincan sütlü kahve
Öğle yemeği
Sebzeler (2 porsiyon): Havuç, salatalık, biber, domates, mantar
Protein: Bir yumurta, bir porsiyon ızgara tavuk-balık
Karbonhidrat : 1 dilim ekmek
Yağ (1 çay kaşığı):
Akşam yemeği
Sebzeler (2 porsiyon): Havuç veya brokoli
Protein: Köfte veye et ızgara
Karbonhidrat (1 porsiyon): Haşlanmış patates
Yağ: 1 çay kaşığı
Sağlıkla Kalın.